Kanoista Vlček prepísal slovenskú olympijskú históriu. Má rekord aj štvrtú medailu

Slovenská posádka rýchlostných kanoistov K4 Adam Botek, Erik Vlček, Denis Myšák a Samuel Baláž. Zdroj: TASR - Michal Svítok

Tréner slovenských vodákov sa po pretekoch ocitol vo vode napriek tomu, že to opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu nepovoľujú. „Ja som išiel objať Erika, nejak sme sa mykli a skončil som vo vode. Voda je strašne teplá. Ja toto robím 11 rokov a som veľmi rád, že to mám za sebou a strašne sa teším domov,“ dodal Likér. Bronzové medaily odovzdali slovenskému štvorkajaku Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, Adam Botek, strelkyňa Danka Barteková, ktorá si po piatich rokoch zopakovala olympijský medailový ceremoniál v kanoistickom areáli. Musela však presvedčiť člena Medzinárodného olympijského výboru Juana Antonia Samarancha, aby si s ňou vymenil miesto.  „Musela som si to s ním vymeniť. Pán Samaranch uznal, že toto je jeden z mojich posledných medailových ceremoniálov. A keďže som tušila a dúfala, že to chlapci zvládnu, tak som ho ani nemusela dlho prosiť. Ale som mu veľmi vďačná,“ vysvetlila Barteková.

Slovenská športovkyňa už ako členka športovej komisie MOV odovzdávala slovenskému štvorkajaku striebro aj na predchádzajúcej olympiáde v Riu. „Je to obrovský zážitok si to zopakovať. Sledovala som ich na ceste za úspechmi aj pred Riom a aj pred Tokiom. Chalani sú kamaráti, pre mňa to bolo o to emotívnejšie a o to viac si to vážim. Erik Vlček mi povedal, že im prinášam šťastie, on je pre mňa jeden z najlepších športovcov na Slovensku, Verím, že sa s ním budeme dlho chváliť. On je vzor pre nás vrcholových športovcov, ale aj pre mládež. Obetovať život športu ako to urobil on, to nie je bežné,“ dodala Barteková.