Šok pre hokejových fanúšikov. Kvalifkácia na OH bude bez hráčov z NHL

FOTO TASR/AP

Slovenskú hokejovú reprezentáciu na kvalifikačnom turnaji o ZOH neposilnia brankár Jaroslav Halák, obrancovia Erik Černák, Zdeno Chára, Andrej Sekera a ani útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik.

Prvá časť tréningového kempu sa začne v pondelok vo Zvolene, oficiálny zraz pred bratislavskou olympijskou kvalifikáciou o Peking 2022 bude v nedeľu 22. augusta v Bratislave. Slovensko bude bojovať o olympijskú miestenku na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Bielorusku, Rakúsku a Poľsku. Do Číny pôjde len víťaz skupiny. „Nomináciu na kvalifikáciu budeme zverejňovať pravdepodobne v utorok. Od najbližšieho pondelka pripravujeme menší kemp pre hráčov, ktorí sú na hrane AHL a NHL. Žiaľ, vlastne všetci hráči s pevným miestom v NHL sa z rôznych dôvodov ospravedlnili,“ povedal hlavný skaut hokejovej reprezentácie Oto Haščák.

Slovenský hokejový obranca v drese Tampy Erik Černák. Zdroj: TASR/AP

Na kempe vo Zvolene, v areáli hotela Tenis v Ice aréne, bude zhruba desať hráčov, začne sa v pondelok 16. augusta a končí sa doobeda vo štvrtok 19. augusta. Potom je naplánovaný prvý oficiálny zraz na nedeľu 22.augusta už v Bratislave a začne sa príprava na kvalifikáciu. „Zvolenský minikemp sa týka Martina Feherváryho, Christiána Jaroša, Mariána Studeniča, Marka Daňa, čakáme tam aj Tomáša Jurča a niektorých ďalších. Dôvody ospravedlnených hráčov sú rôzne, tie nechcem ja špecifikovať. Ale v bratislavskej kvalifikácii určite nemôžeme počítať s Jarom Halákom, Zdenom Chárom, Andrejom Sekerom, Tomášom Tatarom, Erikom Černákom a Richardom Pánikom,“ uviedol Haščák pre hokejportal.net.

Zdroj: TASR/AP

Na pondelňajší zraz prídu aj Adam Ružička, Adam Húska či Roman Durný. „Rozhodli sme sa zorganizovať tento neoficiálny kemp pre hráčov, ktorým sa zatiaľ nerozbehla príprava v ich klube. Potrebujeme, aby boli v kontakte s ľadom, v tréningovom nasadení a čo najlepšie pripravení,“ vysvetlil generálny manažér reprezentácie a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatank. Podľa Šatana sa na zápasy kvalifikačného turnaja (26. až 29. augusta) dostanú aj diváci. „Určite rátame aj s fanúšikmi na tribúnach. Momentálne rokujeme o technických detailoch. V úvode budúceho týždňa by sme mohli vedieť v tomto smere viac a prípadne aj spustiť predaj lístkov.“

Nominácia hráčov na neoficiálny reprezentačný kemp
Adam Ružička (Calgary Flames), Christian Jaroš, Marián Studenič (obaja New Jersey Devils), Adam Húska (New York Rangers/Hartford Wolf Pack), Roman Durný (San Diego Gulls), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Marko Daňo (voľný hráč), Tomáš Jurčo (voľný hráč)

Program D-skupiny olympijskej kvalifikácie – 26. augusta
      16.15 Bielorusko – Poľsko
      20.15 Rakúsko – SLOVENSKO

      27. augusta
      16.15 Bielorusko – Rakúsko
      20.15 SLOVENSKO – Poľsko

      28. augusta
      16.15 Poľsko – Rakúsko

      29. augusta
      20.15 SLOVENSKO – Bielorusko