Veľké problémy futbalistov Slovana. Pred zápasom roka s Olympiakosom mu chýbajú hráči

Na snímke vpravo tréner Slovana Vladimír Weiss st. a vľavo jeho syn Vladimír Weiss v odvete 3. predkola Európskej ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 10. augusta 2021 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti bratislavského Slovana postúpili do play-off o skupinovú fázu Európskej ligy, kde bude ich súperom najslávnejší grécky klub Olympiakos Pireus. No vyzerá to tak, že belasí majú momentálne vážne problémy so šírkou a kvalitou hráčskeho kádra. Tréner Vladimír Weiss má totiž aktuálne k dispozícii iba sedemnásť hráčov.

Slovenský majster je tak v mimoriadne zložitej situácii, na vyriešenie ktorej má menej ako týždeň. „Do zápasu s Olympiakosom budeme mať na lavičke štyroch obrancov plus brankára. Je nás málo, teraz vypadol Vernon De Marco, čiže vlastne sedemnásť. Možno vypadne ešte David Strelec, uvidíme v akom štádiu je jeho transfer, je tu aj ponuka na prestup Rataa. Máme hráčov rozrobených, troch – štyroch. Uvidíme, či prídu. Lebo program máme náročný, ak by sme niečo neurobili, tak toto mužstvo to nezvládne. Ušla by nám liga, ušiel by nám pohár, musíme sa posilniť,“ povedal tréner Weiss po zápase s Lincolnom Red Imps.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

„Ja som prišiel do Slovana na popud majiteľa klubu, aby som mu pomohol. To, čo viem, robím. To, čo neviem, nerobím. Snažím sa byť prísny na hráčov, lebo nie všetci robia to, čo by som chcel a na čo majú, čo od nich vyžadujem. Na druhej strane nie všetci hráči do Slovana patria, ktorí sú tu. Tá cesta je jasná, daná, dostal som dôveru, aby som niečo zmenil, niečo vybojoval, vybudoval. Čo nie je jednoduché, lebo nie všetci majú rovnaký názor na futbal, ako ho mám ja,“ doplnil Weiss. Mať proti Olympiakosu k dispozícii iba úzky káder a navyše bez viacerých hráčov základnej zostavy je pre Slovan nesplniteľná misia. Ale kúpiť niekoho za týždeň a ešte k tomu do slovenského mužstva, to bude umenie a lotéria.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

To je otázka tých riešení. Ešte nie je povedané, že David Strelec odíde, môže odísť vtedy, keď budeme mať náhradu. To isté Ratao. Zatiaľ prišli hráči z Nitry, Zlatých Moraviec, čo sú chlapci do konkurencie v Slovane. Chceli sme hráčov zo slovenských klubov, no každý hneď nezapadne do Slovana. Musíme sa posilniť a to nie je Weissove prianie, ale realita. Čas preto ukáže, čo zvládneme. Ak matematika hovorí, že by odišiel Strelec aj Ratao, tak musíme kúpiť dvoch hotových hráčov a ešte aj s nimi nás bude málo. Čiže my potrebujeme štyroch až piatich hráčov. Máme dlhodobo zranených Holmana, Medvedeva a Lovata, vykartovaného De Marca. Abena je mimo na tri týždne, čo sú veľké straty. Je to všetko veľmi rýchle a my sme tú dobu, tie dva-tri týždne na transferovom trhu prespali,“ dodal Weiss k situácii v Slovane.