Gratulácie nemajú konca kraja. Najkrajšie odkazy pre zlatú olympijskú víťazku Štefečekovú

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala na olympiáde v Tokiu zlatú medailu. FOTO TASR - Martin Baumann

Slovensko získalo na olympiáde v Tokiu prvú medailu a hneď zlatú! Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková triumfovala v trape žien, pričom vytvorila aj nový olympijský a svetový rekord.

Priamo v Asaka Shooting Range si to užívala aj jej reprezentačná kolegyňa Danka Barteková. „Zuzka vyzerala, ako keby išla na nákup. Strieľala úplne rutinne, neskutočne. Prišla som sa na ňu pozrieť od druhej položky a bol to skvelý zážitok. Išla precízne a sebavedomo. Veľmi ťažko sa mi to prežívalo, už po prvej dvadsaťpäťke v kvalifikácii som mala slzy na krajíčku, potom tiež. O finále ani nehovorím. Vedela som sa vcítiť do jej pocitov. Napokon to dokázala, mala to napísané niekde vo hviezdach. Zuzka je neskutočne talentovaná strelkyňa, má predispozície. Dokáže byť neuveriteľne pokojná a preto je silná, že vie odbúrať tlak a užiť si preteky. V tom ju obdivujem,” povedala Barteková.

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala na olympiáde v Tokiu zlatú medailu. FOTO TASR – Martin Baumann

Tenista Polášek sledoval vystúpenie našej zlatej medailistky v televízii na hotelovej izbe. „Je to super. Už sa to začalo kvalifikáciou, finále bolo úžasné. Teším sa. Ja fandím každému Slovákovi. Doteraz som vždy fandil pred televízorom doma, po prvý raz som fandil pred televízorom v Tokiu,“ povedal Polášek.

Radosť mala aj 23-ročná plavkyňa Andrea Podmaníková. „So Zuzkou sme spolubývajúce, o to viac sa teším. Po prvý raz mám šancu vidieť, ako niekto od nás získal medailu. Veľká poklona pre Zuzku, klobúk dolu. Ja by som to mentálne asi neustála. Mala som zimomriavky, veľmi sa teším,“ uviedla Podmaníková.

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala na olympiáde v Tokiu zlatú medailu. FOTO TASR – Martin Baumann

Ako už na Slovensku býva pri športových úspechoch dobrým zvykom, pridali sa aj politici. „Srdečne gratulujem strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k prvej zlatej medaile z Tokia pre Slovensko a veľmi sa teším, že sa stala olympijskou víťazkou v trape žien,“ uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Aj predseda vlády Eduard Heger zagratuloval slovenskej strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k získanému zlatu. “Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty. Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska,“ uviedol Heger.