Zlatý šampión Tom Daley s ihlicami v rukách. Jeho zvláštny koníček vyrazil všetkým na olympiáde dych

TTom Daley - zlatý olympijský medailista. z Veľkej Británie. FOTO: TASR /AP Tom Daley - zlatý olympijský medailista. z Veľkej Británie. FOTO TASR /AP

Zlatý olympijský medailista Tom Daley, národne oceňovaný skokan do vody, ale aj ikona LGBT komunity, najnovšie ohúril verejnosť svojou „tajnou zbraňou“. Svet si ho zapamätá aj ako milovníka pletacích prác.

27-ročnému potápačskému hrdinovi okamžite stúpli followeri na Instagrame, keď vytiahol svoj koníček priamo na tribúne počas sledovania olympijských hier. V nedeľu, keď v skorých ranných hodinách prebiehalo ženské finále skoku do vody z trojmetrového mostíka. Vtom sa kamery presunuli na Toma a prichytili ho pri čine – ako počas sledovania súťaže háčkuje.

Z tohto obrazu mali zážitok všetci, či už diváci priamo na tribúne, alebo diváci pri televíznych obrazovkách. Nehovoriac o sociálnych sieťach, ktorými Tomova fotografia z tokijského centra vodných športov, kde mal oblečenú súpravu Team Great Britain a v rukách držal ihlice a fialovú vlnu, obletela celý svet.    

Daleyho záhadný výtvor

Spočiatku diváci ani moderátori nevedeli definovať, o aký výtvor sa olympijský medailista snaží. Viacerí to tipovali na druh čiapky s krémovým lemovaním, ktorá mohla byť určená pre jeho malého syna Robbieho.

Tom Daley zverejňuje na Instagrame mnohé svoje vlnené výtvory. Zdroj FOTO: madewithlovebytomdaley

No začiatkom týždňa sa s divákmi podelil o svoje „malé rozkošné vrecko“, ktoré uplietol pre svoju zlatú medailu, „aby sa nepoškriabala“. Vrecko je ozdobené z jednej strany Union Jackom a z druhej strany japonskou vlajkou.

Britský potápač, ktorý získal minulý pondelok svoje prvé olympijské zlato po boku Mattyho Leeho, označil pletenie za svoju „tajnú zbraň“.    

Talentovaný športovec vychováva so svojím partnerom syna. Zdroj FOTO: madewithlovebytomdaley

Láska k pleteniu

Tom zdieľal so svojimi followermi na Instagrame madewithlovebytomdaley svoje pocity: „Jediná vec, ktorá ma počas tohto celého náročného procesu udržala pri živote, je moja láska k pleteniu, háčkovaniu a všetkému šitiu.

Tomova záľuba v pletení a háčkovaní mu pomáha aj ako forma psychohygieny. Zdroj FOTO: madewithlovebytomdaley

Daleyho sleduje viac ako 700-tisíc sledovateľov, a tak je Instagram aj platformou pre mnoho vlnených výtvorov.

Jeho nedeľné pletenie sa okamžitou rýchlosťou dostalo na Twitter, na oficiálnu stránku olympijských hier, či do tímu Veľkej Británie.

Ikona LGBT komunity

Už v roku 2013 zverejnil Tom na YouTube video, v ktorom otvorene priznáva, že je bisexuál a od jari 2013 má vážny vzťah s mužom. Do mesiaca od zverejnenia si video získalo viac ako 10 miliónov zobrazení. Aj vďaka nespočetnému množstvu fanúšikov na sociálnych sieťach sa stal celosvetovo uznávaným hovorcom LGBTQ komunity.

Vydražené prostriedky za dúhový sveter venoval Tom pacientom s nádorovými ochoreniami. Zdroj FOTO: madewithlovebytomdaley

Tom svoju vášeň k štrikovaniu a háčkovaniu prepojil s dobročinnou akciou. Podarilo sa mu vydražiť dúhový sveter za 5 787 libier (približne 6800 eur). Vyzbierané peniaze venoval organizácii, ktorá sa stará o pacientov s mozgovými nádormi. Talentovaný športovec sa teší z toho, že jeho fanúšikovia ho podporujú nielen na olympijskej ceste, ale aj na jeho ceste háčkovaním.