Šprintér Volko je po stovke. Prezradil, z čoho bol sklamaný najviac

Slovenský šprintér Ján Volko. Zdroj: TASR - Michal Svítok

Ján Volko nedosiahol na olympijských hrách na semifinále, no v nabitej konkurencii na to nemyslel ani pred odchodom do Tokia. Sklamaný však bol z výkonu i času, v behu na 100 metrov chcel dosiahnuť viac.

Slovenský šprintér verí, že si napraví chuť na dvojnásobnej trati. Volko skončil časom 10,50 siedmy vo svojom rozbehu, celkovo obsadil 46. miesto zo 61 pretekárov. „Nie som si istý, či k tomu existuje komentár. Beh som ešte nevidel, ale nie som spokojný, naopak, som mierne sklamaný,“ povedal po pretekoch. V tejto sezóne ho limitovalo zranenie a aj preto nemal veľa štartov na stovke.

„Možno aj to sa prejavilo. Ale v tréningu aj na rozcvičke som sa cítil dobre. Jednoducho som nepredal to, čo som mohol. Je veľmi náročné opísať, čo sa vlastne stalo. Rozbeh bol veľmi silný a aj to dopadlo podľa papierových predpokladov. Aby som postúpil, to by sa musel stať veľký zázrak, nad tým som ani nepremýšľal. To by som musel bežať na úplne inej úrovni. Ale veril som si na sezónne maximum, no evidentne som sa precenil,“ dodal Volko

Slovenský šprintér Ján Volko (v strede) na OH v Tokiu. FOTO TASR – Michal Svítok

Volko priznal, že mu chýbalo viac pretekov, ideálne by pre neho bolo, keby sa pred olympiádou ešte vybehal. „Možno tak tri týždne pred halovou sezónou by to bolo fajn. Ale zranenie nám znemožnilo pretekať a keď bola možnosť, bolo riziko, že sa niekde nakazím, to sme nechceli riskovať. A toto mi chýbalo, nie som toľko vybehaný.“ Na postup bol potrebný čas 10,12, ten bol nad sily slovenského šprintéra. „To je čas, ktorý momentálne nie je v mojich silách. Právom nepatrím do semifinále s takýmto výkonom. Svetová špička je veľmi nabitá, vedeli sme, že bude náročné posunúť sa. Ale výkon je slabý, to ma fakt sklamalo,“ povedal Volko.

Na olympijskom štadióne v Tokiu sa predstaví ešte na dvojstovke, 3. augusta sa predstaví v rozbehoch. „Verím, že to je dobrá príprava na dvestovku. Verím, že podám lepší výkon. Myslím si, že ma to namotivuje. Budem nahnevaný a povzbudí ma to. Chcem zabojovať viac a napraviť si chuť.“

Pozitívum napokon slovenský šprintér našiel iba v samotnej účasti na hrách. „Je to veľmi zvláštne a neviem, či som si prvý štart na olympiáde predstavoval takto. Myslel som, že bude mať lepšiu formu a výkonnosť. Ale som šťastný, že som pretekal na olympiáde, to mi už nikdy nikto nevezme a z toho sa teším,“ zhodnotil skúsenosti z Tokia Volko.