Postup aj primitívne chyby. Futbalisti Slovana sú v play off Európskej ligy

Zdroj: fb ŠK Slovan Bratislava

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do play off Európskej ligy UEFA 2021/2022. V odvetnom zápase 3. predkola remizovali doma s gibraltárskym tímom Lincoln Red Imps 1:1, v prvom zápase zvíťazili „belasí“ na pôde súpera 3:1.

Slovan sa v play off stretne s gréckym Olympiakosom Pireus, ktorý v 3. predkole Ligy majstrov neuspel s Ludogorcom Razgrad po rozstrele z 11 m. Prvý súboj v play off odohrá Slovan na pôde súpera 19. augusta, odveta je na programe o týždeň neskôr v Bratislave. Úradujúci slovenský šampión už však má istú minimálne účasť v skupine novej Európskej konferenčnej ligy.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

Slovan začal dobre, prvú šancu mal De Marco, ale hlavičkoval iba do rúk brankára. Potom však dlhé minúty nebol nebezpečný, hoci mal hernú prevahu. Na hráčov gibraltárskeho tímu však nevedel vymyslieť žiadnu prekvapivú akciu. Na prehustenú obranu hostí to v 17. minúte skúsil Henty, po niekoľkých kľučkách sa predral až pred Solera, ale trafil len do jeho rukavíc. Hneď potom mal dobrú šancu Weiss, ale opäť dobre zasiahol Soler. V 30. minúte to opäť skúsil Henty, rútil sa sám na bránu, ale zakončil len do brankára. O osem minút neskôr však Weiss nacentroval loptu z rohového kopu na nohu Zmrhala a český futbalista ju krásnym volejom poslal do siete – 1:0. Prvý polčas ukončila šanca Strelca, útočník Slovana trafil opäť len brankára.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

V druhom polčase mali najskôr dva strelecké pokusy hostia, potom však Hentyho hlavičku s námahou zlikvidoval brankár. O pár sekúnd neskôr Kankava poslal loptu De Marcovi, ten ju však napálil iba do brvna. Zaujímavú situáciu priniesla 54. minúta. De Marca zastavila v úniku píšťalka arbitra, keďže obranca Slovana bol v ofsajde. Vzápätí hráč Slovana neudržal nervy na uzde, zakopol loptu a videl druhú žltú kartu. Domácim však oslabenie neubralo z apetítu, ďalšiu dobrú šancu mal Kankava. Hostia sa napokon postarali o prekvapivú remízu kurióznym gólom. V 90. minúte chcel brankár Šulla rozohrať loptu, no za sebou mal ešte hráča hostí. Šulla si ju položil pred seba a striedajúci Gomez ju vzápätí lišiacky poslal do siete.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana Bratislava: „Vo futbale sa stávajú aj neuveriteľné veci. S výkonom som spokojný, s výsledkom nie. Nemôžu sa stať takéto primitívne chyby. Mali sme veľa šancí. Urobili sme tragickú chybu, ale postúpili sme. Pokúsime sa postúpiť aj do skupiny Európskej ligy. To, čo urobil Šulla bola hlúposť. Ale to, čo De Marco primitívnosť. Bude potrestaný.“